De bus

Lijn 2030 is een antieke Volkswagen Transporter uit 1973. Lijn 2030 is een toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit. De bus is uitgerust met een elektromotor en zes gebruikte Tesla batterijen. De batterijen zijn geladen en het Battery Management System (BMS) is operationeel. Het BMS zorgt voor het op de juiste manier laden, ontladen en balanceren van het accupakket, zodat de accu lang mee gaat en Lijn 2030 vele kilometers kan maken.

Op het dak liggen 5 flexibele zonnepanelen van in totaal 500 Watt. De zonnepanelen hebben hun eigen BMS en is gekoppeld aan de Tesla batterijen, zodat zowel de Tesla batterijen als de elektriciteit die in de kleine kantoorruimte nodig is gevoed kan worden. USB-oplader voor je telefoon zijn gekoppeld aan de zonnepanelen.

Lijn 2030 is geïsoleerd met isolatiemateriaal van hennep (CO2 negatief want het neemt CO2 op) en er is een mobiele verwarming aanwezig in de bus, zodat de inwoners van Arnhem in de koudere maanden van het jaar warm ontvangen kunnen worden.

De vloer is van kurk, een 100% natuurproduct (CO2 neutraal). De kitchenette is uitgerust met een koelkast, een circulair verantwoord koffiezetapparaat en diverse stopcontacten. De (werk)tafel is uitklapbaar, zodat er met meerdere mensen aan de tafel gewerkt kan worden. Het meubel in Lijn 2030 is samengesteld uit gebruikte vloerdelen, die verder niet zijn bewerkt.

Lijn 2030 is voorzien van een 4G-hotspot die gebruikt kan worden door de mensen die in of vlak bij de bus een internetverbinding nodig hebben.

Wij wensen u een prettig reis of verblijf in Lijn 2030!

De elektrische motor en de Tesla batterijen

De elektrische motor is gekoppeld op de versnellingsbak waar voorheen de (oude) benzinemotor zat. In totaal zes (gebruikte) Tesla batterijen voeden de elektromotor. De capaciteit van de batterijen is in totaal 31,5 kW, wat betekent dat Lijn 2030 naar schatting 130 kilometer kan afleggen zonder op te laden.

Drie battery-packs zijn geplaatst in het oude benzinetank, twee in de ruimte voor het reservewiel en één in het meubel van de kitchenette zodat de batterij zichtbaar is. Het Battery Management System zorgt voor het slim opladen van de batterijen waardoor ze langer meegaan.

De zonnepanelen

Op het dak van Lijn 2030 liggen 5 flexibele zonnepanelen. Ieder zonnepaal heeft een capaciteit van 100 Wattpiek. Het totale vermogen is 500 Wp. Lijn 2030 gebruikt de opgewekte elektriciteit voor het voeden van de apparatuur in de kitchenette (lampen, koffiezetapparaat, koelkast, stopcontacten).

Daarnaast zijn de zonnepanelen aangesloten op de Tesla batterijen, zodat wanneer er opgewekte elektriciteit niet direct wordt gebruikt, de Tesla batterijen worden opgeladen door de zonnepanelen.

bushalte-bord

Vraag een halte aan

Heb jij vragen over energie, groen of de leefbaarheid in jouw wijk? Dan kan je een halte aanvragen en komt LIJN 2030 naar je toe!

Halte aanvragen