Team leefomgeving

Wij zijn het team leefomgeving Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg.
Wij willen een herkenbaar gezicht zijn in de wijk en komen graag met je in contact.

Team Leefomgeving, goed bezig.

Sinds oktober 2016 zijn in alle wijken van de gemeente Arnhem teams leefomgeving actief. Ook in jouw wijk! Wij werken nauw samen met de sociale wijkteams. Als team leefomgeving praten we zoveel mogelijk met bewoners, groepen, organisaties en bedrijven in de straten, buurten en de wijk. Zo leren we steeds beter welke thema’s in jouw wijk belangrijk zijn en wat de wensen en ambities zijn voor de wijk. Door als gemeente met teams ín de wijken te werken, willen we meer mogelijk maken, dát doen waar behoefte aan is in de wijk, met kortere lijnen en met minder bureaucratie.

Samen werken aan (nog) lekkerder leven

Als team leefomgeving nemen wij beslissingen over dingen die te maken hebben met de leefomgeving in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan welzijn, veiligheid, lokale economie, leefklimaat, sport/vrije tijd en cultuur in de buurt.

Wilt u iets delen of iets doen in de wijk? Stuur dan een mail naar rkv@leefomgevingarnhem.nl.

Samen prioriteiten aanbrengen

Iedere wijk heeft een eigen team leefomgeving met 4 tot 6 personen. Met deze teams wil de gemeente ‘Van wijken weten’. We willen steeds beter aansluiten bij wat in de wijken leeft, en samen met wijkbewoners kijken wat nodig is. Ook krijgen bewoners meer invloed op wat in de wijk gebeurt en waar de prioriteiten liggen.

Vragen is goud

team leefomgeving

Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg

LIJN 2030 rijdt voor Team Leefomgeving voorlopig eerst alleen in Arnhem Zuid in de wijken Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg.  We willen gewoon even zien hoe het werkt, het is namelijk best een uniek project: de gemeente komt naar je toe in plaats van andersom…

Ook fungeert de bus als een zgn. ‘Tiny Office’ voor de mensen van het team leefomgeving. Als het werkt dan zal de bus ook in Arnhem Noord gaan rijden.

Het team leefomgeving in de wijken Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg heten je in ieder geval van harte welkom in de bus! Vraag via deze website een halte aan of mail ons via: rkv@leefomgevingarnhem.nl.

bushalte-bord

Vraag een halte aan

Heb jij vragen over energie, groen of de leefbaarheid in jouw wijk? Dan kan je een halte aanvragen en komt LIJN 2030 naar je toe!

Halte aanvragen