Over lijn 2030

LIJN 2030 is een antieke Volkswagen Transporter uit 1973. De bus is getransformeerd tot een modern kantoor en is geheel duurzaam. Elektrisch dus en van binnen met gerecycled materiaal.

Vraag een halte aan als verder wilt met groen, energie of leefbaarheid in je wijk. Ook kun je dit prachtige toonbeeld van vernieuwing gebruiken om je duurzame buurtactiviteit meer aankleding te geven.

We moeten het sámen gaan doen om het te redden

Er liggen ambitieuze doelen voor het klimaat en energie in 2030 en verder. Doelen die niet alleen in het belang van Arnhem zijn, maar van heel Nederland en zelfs heel de wereld. Het is geen kwestie meer van twijfel en nadenken maar van handelen. Er is inmiddels al een heleboel mogelijk. Jij kan ervoor zorgen dat jezelf, je buren, je buurt en je stad het voor elkaar gaan krijgen.

LIJN 2030 helpt je op gang

Dat is wat we doen. We helpen je op gang. Door een halte van LIJN2030 aan te vragen zet je een stap in de goede richting.

Mensen met kennis en ervaring kunnen je dan helpen met bijvoorbeeld tips over het isoleren van je woning, of zelfs van je hele straat. Omdat duurzaam leven meer is dan alleen energiebesparing is LIJN2030 ook bedoeld voor andere vragen en het uitwisselen van ideeën hoe je een wijk leefbaar houdt. Schoon, heel, veilig en met elkaar!

Een soort SRV wagen maar dan voor de toekomst

LIJN 2030 is geïsoleerd met isolatiemateriaal van hennep dat blijvend CO2 opneemt en er is een mobiele verwarming aanwezig.

De vloer is van kurk, een 100% natuurproduct en CO2 neutraal. De kitchenette is uitgerust met een koelkast, een circulair verantwoord koffiezetapparaat en diverse stopcontacten. De (werk)tafel is uitklapbaar, zodat er met meerdere mensen aan de tafel gewerkt kan worden. Het meubel in Lijn 2030 is samengesteld uit gebruikte vloerdelen, die verder niet zijn bewerkt.

Lijn 2030 is voorzien van een 4G-hotspot die gebruikt kan worden door de mensen die in of vlak bij de bus een internetverbinding nodig hebben.

Wij wensen u een prettig reis of verblijf in Lijn 2030!

Arnhemse Teams Leefomgeving gaan AAN!

LIJN 2030 is een onderdeel van Arnhem AAN. Er gebeurt zoveel in Arnhem dat het tijd wordt dat we elkaar dit meer laten zien zodat we kunnen leren van elkaar. En weer een stap verder kunnen zetten natuurlijk! Check even hier: www.arnhemaan.nl

Een onderdeel van ArnhemAAN zijn de AANjagers. Dit is een team van Arnhemmers dat wijk- en buurtinitiatieven helpt energieprojecten op wijkniveau te realiseren. Je kunt een AANjager benaderen als je zelf iets op touw wil zetten, in je straat, buurt of wijk. Als je LIJN 2030 bestelt komt er dus ook een AANjager mee!

In Arnhem geloven we in de kracht die in de wijken zit. Dus ook als het om duurzaamheid gaat. De Teams Leefomgeving van de gemeente gebruiken LIJN2030 als ‘tiny office’ en gaan de wijken in zodat ze makkelijk te bereiken zijn.

bushalte-bord

Vraag een halte aan

Heb jij vragen over energie, groen of de leefbaarheid in jouw wijk? Dan kan je een halte aanvragen en komt LIJN 2030 naar je toe!

Halte aanvragen