Ik heb wel ideeën over mijn straat, maar waar kan ik er mee terecht?

De thema’s die we bespreken op LIJN 2030 zijn veelal klimaat-thema’s, maar natuurlijk ook leefbaarheidsvraagstukken. Want het is allemaal niet zo zwart-wit.

Ideeën genoeg...

We hebben allemaal wel een beeld over hoe je ideale straat er uit zou moeten zien.  De gemeente heeft daarom Teams Leefomgeving in de wijken om die ideeën op te halen en te bespreken.  Samen kunnen we dan stappen zetten en zorgen dat we een toekomstbestendige schone en veilige stad zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

Team Leefomgeving

Groen en water zijn belangrijke elementen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid in een wijk. Het is prettig wonen in een groene omgeving en groen en water zorgen voor verkoeling in de zomer. Het is fijn als kinderen van alle leeftijden op veilige plaatsen kunnen spelen.

Parkeren, verkeer, afval en veiligheid zijn ook onderwerpen die veel besproken worden in wijken. Het wordt steeds drukker met verkeer en in veel wijken is er een groter wordende parkeerdruk. Ook maken mensen zich zorgen over de veiligheid in de wijk.

Over al deze onderwerpen – en meer – kan je terecht bij het Team Leefomgeving in je wijk. In de wijken Vredenburg, Kronenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd is het team wekelijks te vinden bij een halte van LIJN 2030, kijk even in de agenda voor een halt ebij jou in de buurt) . Dus heb je vragen of ideeën over deze onderwerpen bezoek dan de mensen van het team leefomgeving in de bus. De koffie wordt vers én op zonne-energie gezet!

  • Wil je meer weten over dit onderwerp?

    Dat is geen probleem. Er is heel veel informatie over dit onderwerp te vinden op het internet, maar we kunnen je ook bijstaan met persoonlijk advies. Het is aan jou om te bepalen hoe je het liefst wordt geïnformeerd.

  • Energieloket Midden Gelderland

  • Een halte in je buurt?

    En je kan natuurlijk ook een halte aanvragen, zodat wij bij jou in de buurt komen om met je te praten over het onderwerp waarin jij- of je buurt zich wil verdiepen.

  • De AANjagers

    Wil je aan de slag gaan met een duurzaam wijkinitiatief? Geweldig! Hiervoor kan je terecht bij de AANjagers van de Gemeente Arnhem.

Thema’s LIJN 2030

We komen bij u in de buurt om te praten over de volgende onderwerpen