Zijn zonnepanelen slim voor mij?

De thema’s die we bespreken op LIJN 2030 zijn veelal klimaat-thema’s, maar natuurlijk ook leefbaarheidsvraagstukken. Want het is allemaal niet zo zwart-wit.

Energie en klimaat in de wijk

Veel Arnhemmers willen iets doen om energie te sparen, hun woning te isoleren of energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Maar ook zijn mensen bezig met de aanleg van een groen dak en het afkoppelen van het regenwater. Het is maatwerk, een oude stadswoning vraagt weer iets anders dan een nieuwbouwwoning. Ook je leefbehoeften spelen uiteraard een rol.  Omdat het maatwerk is kun je het best contact opnemen met anderen die al veel ervaring hebben met verduurzamen. Veel mooie voorbeelden zijn te vinden op Arnhem AAN (www.arnhemaan.nl).

In Arnhem (voorlopig alleen nog in Arnhem Zuid) kun je dus sinds kort LIJN 2030 aanvragen. In deze bus zitten mensen van het Team Leefomgeving en AANjagers die je op weg kunnen helpen.

2030 is het al zo hoor, dus vraag nu aan!

Energie Loket

Energie Loket

Als je concrete vragen hebt bijvoorbeeld over de technische mogelijkheden van je huis of over installatiebedrijven en subsidies of andere financiële mogelijkheden kun je terecht bij het het Energieloket Midden-Gelderland (www.elmg.nl).

 

AANjagen: samen met je buren iets opzetten?

In diverse wijken ontstaan initiatieven waarbij wijkbewoners samen aan de slag gaan met deze onderwerpen. Zij worden daar dikwijls  bij geholpen  door AANjagers. (www.arnhemaan.nl/de-aanjagers-maken-het-mogelijk)

Dat is een team van Arnhemmers dat wijk- en buurtinitiatieven helpt energieprojecten op wijkniveau te realiseren. Je kunt een AANjager benaderen als je zelf iets op touw wil zetten, in je straat, buurt of wijk. De AANjagers kennen alle voorbeelden en kunnen helpen met een stappenplan.

Neem vrijblijvend contact op met een van de AANjagers.

  • Wil je meer weten over dit onderwerp?

    Dat is geen probleem. Er is heel veel informatie over dit onderwerp te vinden op het internet, maar we kunnen je ook bijstaan met persoonlijk advies. Het is aan jou om te bepalen hoe je het liefst wordt geïnformeerd.

  • Energieloket Midden Gelderland

  • Een halte in je buurt?

    En je kan natuurlijk ook een halte aanvragen, zodat wij bij jou in de buurt komen om met je te praten over het onderwerp waarin jij- of je buurt zich wil verdiepen.

  • De AANjagers

    Wil je aan de slag gaan met een duurzaam wijkinitiatief? Geweldig! Hiervoor kan je terecht bij de AANjagers van de Gemeente Arnhem.

Thema’s LIJN 2030

We komen bij u in de buurt om te praten over de volgende onderwerpen